Кулинарни рецепти » Яйца по оряховски

 Яйца по оряховски

Продукти: (за 2 порции)

· 4 яйца
· 2 филии сух бял хляб без кората
· 2 с.л. олио
· 4-5 стръка пресен лук
· 1 к.ч. изцедено кисело мляко
· 30-40 г краве масло
· червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на огнеупорен съд слагаме филийките хляб и ги поръсваме с олио. Върху всяка филия чукваме по 2 яйца и ги заливаме с изцеденото кисело мляко, разбито със сол, червен пипер и ситно нарязан зелен лук. Поръсваме с люспици масло и печем в умерена фурна около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало