Кулинарни рецепти » Яйца по оряховски

 Яйца по оряховски

Продукти: (за 2 порции)

· 4 яйца
· 2 филии сух бял хляб без кората
· 2 с.л. олио
· 4-5 стръка пресен лук
· 1 к.ч. изцедено кисело мляко
· 30-40 г краве масло
· червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на огнеупорен съд слагаме филийките хляб и ги поръсваме с олио. Върху всяка филия чукваме по 2 яйца и ги заливаме с изцеденото кисело мляко, разбито със сол, червен пипер и ситно нарязан зелен лук. Поръсваме с люспици масло и печем в умерена фурна около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало