Кулинарни рецепти » Топло предястие

 Топло предястие

Продукти: (за 4 порции)

· 4 филийки бял хляб /без кори/
· 2 с.л. масло
· 4 изпържени в масло яйца на очи
· сол, черен пипер

За соса:

· 2 с.л. краве масло
· 1 ½ с.л. брашно
· 1-2 ч.л. захар
· 2-3 с.л. доматен сос
· половин кубче зеленчуков бульон
· ситно нарязан магданоз
· сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме филийките хляб до поруменяване в сгорещеното масло. Отцеждаме ги и ги разпределяме по чиниите.

Загряваме мазнината за соса и пържим в нея брашното. Прибавяме доматения сос, наливаме малко вода, подправяме със сол, черен пипер, захар и зеленчуковия бульон и сгъстяваме соса на котлона. Подправяме с наситнен магданоз.

Изпържваме яйцата на очи. Слагаме по едно яйце върху всяка филийка и наоколо заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало