Продукти: (за 2 порции)
• 4 пресни яйца
• 60 г краве масло
• 100 г пушени гърди /или сланина/
• 1 главичка лук
• 4 домата
• 4 с.л. брашно
• 150 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме яйцата във вряща вода, варим ги 4 мин, охлаждаме и ги обелваме. Нарязваме доматите на кубчета, а пушените гърди – на 4 филийки.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото. Слагаме гърдите върху лука, а върху тях разстиламе настърганите домати. Задушаваме още 2-3 мин, след което оставяме под капак на края на печката.
От брашното, маслото и млякото приготвяме рядък бешамелов сос, кипваме и при непрекъснато бъркане прибавяме настърганото сирене. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разпределяме задушените с лука и доматите пушени гърди в две гювечета, нареждаме върху тях сварените яйца, заливаме с приготвения сос, захлупваме и печем 10-12 мин в гореща фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...