Кулинарни рецепти » Задушен праз с яйца в глинен гювеч

 Задушен праз с яйца в глинен гювеч

Прoдукти:

• 4 стръка праз
• 6 яйца
• 200 г олио
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на колелца. Сипваме олиото в глинения гювеч и изпържваме праза, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Отгоре чукваме едно по едно яйцата, захлупваме гювеча и печем, докато се забулят яйцата. Сервираме ястието поръсено с червен пипер.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало