Продукти: (за 5 порции)
• 600 г картофи
• 250 г грах
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 100 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 7 яйца
• 50 г брашно
• 75 г галета
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги настъргваме на ситно ренде. Нарязваме на ситно морковите и целината и ги сваряваме в малко вода. Поотделно в подсолена вода сваряваме граха и ориза.
Смесваме всички тези продукти, прибавяме 2 яйца, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Омесваме добре и разделяме сместа на 5 части, които овалваме в брашното и галетата и изпържваме в сгорещената мазнина.
Изпържваме останалите яйца на очи и поднасяме всеки бифтек с по едно изпържено яйце отгоре.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...