Кулинарни рецепти » Зелен фасул с яйца

 Зелен фасул с яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 1 кг зелен фасул
· 8 яйца
· 6 с.л. разтопено краве масло
· 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
· червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го накълцваме на ситно. Поливаме с половината от разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязания магданоз. Разбъркваме и разстиламе фасула на равномерен пласт в по-голям тиган.

Оформяме в него осем вдлъбнатини и счукваме от ниско яйцата. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и поливаме с останалото разтопено масло. Държим тигана на умерен огън, докато белтъците побелеят и забулят жълтъците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало