Кулинарни рецепти » Зелен фасул с яйца

 Зелен фасул с яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 1 кг зелен фасул
· 8 яйца
· 6 с.л. разтопено краве масло
· 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
· червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го накълцваме на ситно. Поливаме с половината от разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязания магданоз. Разбъркваме и разстиламе фасула на равномерен пласт в по-голям тиган.

Оформяме в него осем вдлъбнатини и счукваме от ниско яйцата. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и поливаме с останалото разтопено масло. Държим тигана на умерен огън, докато белтъците побелеят и забулят жълтъците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало