Продукти:
• 8 яйца
• 4 картофа
• 1 малка глава лук
• 100 г шунка
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прехвърляме в тавичка и прибавяме картофите и шунката, нарязана на дребни кубчета.
Заливаме с разбитите яйца, подправяме с черен пипер и сол на вкус и печем 10 мин във фурна, загрята до 180°С. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато ястието хване златиста коричка.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...