Продукти: (за 5 порции)
· 10 яйца
· 500 г гъби
· 100 г краве масло
· 50 г кашкавал
· 1 к.ч. вода
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги слагаме в тавичка заедно с маслото и водата. Леко посоляваме и задушаваме, докато омекнат. Поръсваме с настъргания кашкавал.
Оформяме на повърхността 10 вдлъбнатинки, в които счупваме отниско яйцата, като внимаваме да не се разкъса жълтъкът. Поръсваме със сол и черен пипер и запичаме, докато се втвърди белтъкът.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...