Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 стръка праз
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. олио
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го пържим в сгорещеното олио. Щом омекне напълно, сипваме олелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън.
После прибавяме яйцата, които сме разбили с 1-2 с.л. вода и малко сол. Продължаваме да готвим, при непрекъснато бъркане, докато белтъкът побелее. Накрая поръсваме с малко червен пипер.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...