Продукти: (за 4 порции)
· 700-800 г картофи
· 8 яйца
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 5-6 с.л. разтопено краве масло
· 4-5 с.л. натрошено сирене или настърган кашкавал
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Прибавяме млякото, 2 с.л. разтопено масло, ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол и 2 с.л. натрошено сирене или настърган кашкавал. Разбъркваме сместа и я разстиламе в намаслена тавичка.
Правим 8 вдлъбнатини и във всяка счукваме по едно яйце. Поръсваме с останалото сирене /или кашкавал/, поливаме с останалото масло и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...