Продукти: (за 4 порции)
· 700-800 г картофи
· 8 яйца
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 5-6 с.л. разтопено краве масло
· 4-5 с.л. натрошено сирене или настърган кашкавал
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Прибавяме млякото, 2 с.л. разтопено масло, ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол и 2 с.л. натрошено сирене или настърган кашкавал. Разбъркваме сместа и я разстиламе в намаслена тавичка.
Правим 8 вдлъбнатини и във всяка счукваме по едно яйце. Поръсваме с останалото сирене /или кашкавал/, поливаме с останалото масло и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...