Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 200 г настърган кашкавал
· 5 с.л. краве масло
· 1 к.ч. оцет
· червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Възвираме 2 л подсолена и подкиселена с оцета вода и чукваме едно след друго от ниско яйцата в нея. Внимаваме да останат цели. Варим 2-3 мин и ги изваждаме с решетеста лъжица.
Застиламе дъното на намаслена тавичка с настърган кашкавал, подреждаме отгоре яйцата и ги заливаме с горещо масло, подправено с червен пипер. Подправяме с черен пипер и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...