Продукти:
• 6 домата
• 6 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• 20 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче от горната част на всеки домат и издълбаваме внимателно вътрешността. Посоляваме леко и поръсваме черен пипер и малко пресован чесън.
Слагаме по парченце масло и счупваме по едно яйце във всеки домат. Посоляваме и отново поръсваме с черен пипер и пресован чесън.
Нареждаме доматите в намазана с масло тавичка и запичаме в умерена фурна. Между доматите може да сложим задушената с малко магданоз и черен пипер издълбана част от доматите.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...