Кулинарни рецепти » Гъби с яйца

 Гъби с яйца

Продукти:

• 750 г пресни гъби
• 5 яйца
• 1-2 глави лук
• 5 с.л. олио
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистените, измити и нарязани гъби сваряваме в леко подсолена вода. Отцеждаме и ги задушаваме в сгорещеното олио заедно с нарязания лук.

Прибявяме маслото, разбитите яйца, черен пипер и сол. Разбъркваме добре и пържим до побеляване на белтъка.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало