Продукти:
• 500 г сушени кайсии
• 500 г захар
• 500 мл сметана
• 100 г смлени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Кайсиите накисваме за една нощ във вода. На сутринта ги отцеждаме, слагаме в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим ги 20 минути. След това отливаме половината вода, а към останалата с кайсиите прибавяме захарта и варим още 30 минути.
Изстиналите кайсии изсипваме в голяма плоска чиния. Разтваряме ги и във всяка слагаме по лъжичка сметана. Накрая заливаме кайсиите със сиропа, в който са врели, и отгоре поръсваме със смлените баде-мови ядки.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...