Продукти:
• 500 г сушени кайсии
• 500 г захар
• 500 мл сметана
• 100 г смлени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Кайсиите накисваме за една нощ във вода. На сутринта ги отцеждаме, слагаме в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим ги 20 минути. След това отливаме половината вода, а към останалата с кайсиите прибавяме захарта и варим още 30 минути.
Изстиналите кайсии изсипваме в голяма плоска чиния. Разтваряме ги и във всяка слагаме по лъжичка сметана. Накрая заливаме кайсиите със сиропа, в който са врели, и отгоре поръсваме със смлените баде-мови ядки.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...