Кулинарни рецепти » Ябълки, печени в тесто

 Ябълки, печени в тесто

Продукти:

• 12 малки ябълки
• счукана канела
• обелени и нарязани бадеми
• захар
• половин яйце

За тестото:

• 200 г краве масло
• 250 г брашно
• ледено студена вода
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от пресятото брашно, маслото, водата и малко сол. Оставяме го да отлежи 30 мин. През това време с остър нож внимателно издълбаваме обелените ябълки.

Разточваме тестото на тънка правоъгълна кора, която разрязваме на 12 квадратчета. Слагаме във всяко квадратче по една ябълка, напълнена със смес от бадеми, захар и канела, увиваме добре с тестото, намазваме с разбитото яйце и печем до зачервяване в силна фурна.

Поднасяме ябълки топли или студени със сметана или ванилен крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало