Продукти:
• 12 малки ябълки
• счукана канела
• обелени и нарязани бадеми
• захар
• половин яйце
За тестото:
• 200 г краве масло
• 250 г брашно
• ледено студена вода
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от пресятото брашно, маслото, водата и малко сол. Оставяме го да отлежи 30 мин. През това време с остър нож внимателно издълбаваме обелените ябълки.
Разточваме тестото на тънка правоъгълна кора, която разрязваме на 12 квадратчета. Слагаме във всяко квадратче по една ябълка, напълнена със смес от бадеми, захар и канела, увиваме добре с тестото, намазваме с разбитото яйце и печем до зачервяване в силна фурна.
Поднасяме ябълки топли или студени със сметана или ванилен крем.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...