Продукти: (за 4 порции)
• 600 г моркови
• 100 г орехови ядки
• 60 мл лимонов сок
• 200 г вишни (пресни или от сладко)
• 4 с. л. мед
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме и обелваме морковите, след което ги настъргваме на средно ренде. Поръсваме ги с лимоновия сок и солта и ги разбъркваме със счуканите орехови ядки и меда. Украсяваме с вишните.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...