Кулинарни рецепти » Тиквена паста

 Тиквена паста

Продукти:

• 1 кг печена тиква
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. канела
• 2 яйца
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Почистваме тиквата от кората, нарязваме на парченца и задушаваме в маслото. След това заливаме с млякото и разбиваме на гладко пюре. Прибавяме жълтъците, разбити с 2/3 от захарта, ореховите ядки, галетата, канелата и накрая белтъците, разбити на твърд сняг с останалата захар.

Изсипваме сместа в предварително намаслена тавичка и печем в умерена фурна. След изпичането поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало