Кулинарни рецепти » Пълнени ябълки с лешници

 Пълнени ябълки с лешници

Продукти:

• 10-12 кисели ябълки
• 4-5 с.л. лешници
• 4 с.л. пудра захар
• 2 жълтъка
• 1 с.л. стафиди
• 3 с.л. разтопено краве масло

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и отрязваме капачета в горната им част, издълбаваме семките. Приготвяме плънка от счуканите лешници, захарта, жълтъците и стафидите.

Пълним издълбаните ябълки с приготвената плънка и захлупваме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка и ги заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна. Сервираме ябълките горещи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало