Продукти:
• 2 малки пъпешчета
• 2 ч.ч. ситно нарязани пресни плодове
• 250 г къпини
• 4-5 с.л. захар
• 2 с.л. желатин
• 1 к.ч. десертно бяло вино
• 2 праскови
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пъпешчетата, разрязваме ги на две, почистваме ги от семената и ги слагаме в хладилника.
Почистваме къпините и ги кипваме с 1 ч.ч. вода. Прецеждаме сока, прибавяме захарта и го слагаме отново на огъня. Прибавяме желатина, размекнат в малко студена вода, и бъркаме, докато се разтопи. Заливаме с топлата течност нарязаните плодове и прибавяме виното.
Напълваме пъпешчетата с така приготвената смес и ги държим отново в хладилника, докато плънката желира.
От прасковите изрязваме 4 кръга с дебелина около 1 см. Слагаме кръговете върху пъпешчетата, а в празнината от костилката слагаме по една къпина.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...