Кулинарни рецепти » Кус-кус с екзотични плодове

 Кус-кус с екзотични плодове
(Мароко)

Продукти:

• 3 кивита
• 1 зелен лимон
• 1 манго
• 1 портокал
• 2 мандарини
• 1 нар
• няколко стръкчета мента
• 1 с.л. захар
• 1 пакет кус-кус
• 2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете и ги нарязваме на парчета, прибавяме оронените зърна от нара и поливаме всичко със сока на лимона и портокала. Поръсваме с ванилия, захар и накъсаните на дребно ментови листа. Похлупваме сместа и оставяме за 2 часа в хладилника.

Сваряваме кус-куса, прибавяме маслото и смесваме с плодовете. Украсяваме с листа от мента и сервираме веднага.

Автор: Мария Попова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало