Продукти:
• 1 малка бяла тиква
• 1 ч. ч. мед
• 1 дюля
• 1 ябълка
• 1 круша
• 1 шепа стафиди
• 1 ч. ч. нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквата добре, отрязваме капаче и почистваме от семките. Пълним я със смес от меда, нарязаните дюля, ябълка и круша, стафидите и рязаните орехови ядки.
Захлупваме капачето и печем на бавен огън цяла нощ. Консумираме след 24 часа.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...