Продукти:
• 1 малка бяла тиква
• 1 ч. ч. мед
• 1 дюля
• 1 ябълка
• 1 круша
• 1 шепа стафиди
• 1 ч. ч. нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквата добре, отрязваме капаче и почистваме от семките. Пълним я със смес от меда, нарязаните дюля, ябълка и круша, стафидите и рязаните орехови ядки.
Захлупваме капачето и печем на бавен огън цяла нощ. Консумираме след 24 часа.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...