Продукти:
• 1 малка бяла тиква
• 1 ч. ч. мед
• 1 дюля
• 1 ябълка
• 1 круша
• 1 шепа стафиди
• 1 ч. ч. нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквата добре, отрязваме капаче и почистваме от семките. Пълним я със смес от меда, нарязаните дюля, ябълка и круша, стафидите и рязаните орехови ядки.
Захлупваме капачето и печем на бавен огън цяла нощ. Консумираме след 24 часа.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....