Кулинарни рецепти » Печени праскови

 Печени праскови

Продукти:

• 750 г праскови
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 2 с. л. брашно
• 150 г кристална захар
• 50 г пудра захар
• 1 пакетче ванилена захар
• 40 г ситно смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Разрязваме прасковите на две и махаме костилките им. Половината половинки нарязваме на резенчета и ги подреждаме в намаслена тавичка заедно с останалите половинки праскови, като ги поставяме с вът-решната страна нагоре. Наръсваме плодовете с 1/2 от кристалната захар и ги печем в умерена фурна до омекване и леко карамелизиране.

Разбиваме прясното мляко с жълтъците, брашното и останалата кристална захар. Получената смес заг-ряваме до завиране и леко сгъстяване. Махаме я от огъня и прибавяме ванилената захар, като разбърк-ваме леко.

На дъното на огнеупорни купички за десерт поставяме по 1-2 половинки праскови, а отгоре разпределя-ме крема. Върху крема поставяме от карамелизираните резенчета праскови и гарнираме с белтъците, разбити на сняг с пудра захар. Посипваме със ситно смлените орехови ядки и запичаме във фурната на много ниска температура до леко порозовяване и втвърдяване на белтъка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало