Кулинарни рецепти » Печени праскови

 Печени праскови

Продукти:

• 750 г праскови
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 2 с. л. брашно
• 150 г кристална захар
• 50 г пудра захар
• 1 пакетче ванилена захар
• 40 г ситно смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Разрязваме прасковите на две и махаме костилките им. Половината половинки нарязваме на резенчета и ги подреждаме в намаслена тавичка заедно с останалите половинки праскови, като ги поставяме с вът-решната страна нагоре. Наръсваме плодовете с 1/2 от кристалната захар и ги печем в умерена фурна до омекване и леко карамелизиране.

Разбиваме прясното мляко с жълтъците, брашното и останалата кристална захар. Получената смес заг-ряваме до завиране и леко сгъстяване. Махаме я от огъня и прибавяме ванилената захар, като разбърк-ваме леко.

На дъното на огнеупорни купички за десерт поставяме по 1-2 половинки праскови, а отгоре разпределя-ме крема. Върху крема поставяме от карамелизираните резенчета праскови и гарнираме с белтъците, разбити на сняг с пудра захар. Посипваме със ситно смлените орехови ядки и запичаме във фурната на много ниска температура до леко порозовяване и втвърдяване на белтъка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало