Продукти:
• 4-5 круши
• 100 г краве масло
• 1 с. л. пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 жълтък
• 80 г печени, безсолни бадеми
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, разрязваме ги по дължина на две половинки и ги почистваме от семките. Слагаме ги в сгорещеното масло и задушаваме на слаб огън. След това изваждаме крушите, разпределяме ги в чинии или ги разполагаме в продълговата чиния за сервиране.
В соса, останал от тях в тигана прибавяме пудрата захар, разтопения на водна баня шоколад и разбития жълтък. С шоколадовия сос поливаме крушите, а отгоре ги поръсваме със счуканите бадеми. Сервираме десерта веднага.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...