Продукти:
• 1 кг ябълки
• 150 г мед
• 200 г орехови ядки
• 150 мл компот по желание
• 70 г захар
• 100 г лимони
• 25 г краве масло
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги подреждаме в тавичка. Разбиваме меда с малко от захарта и изливаме сместа върху ябълките. Запичаме на умерена фурна.
В отделен съд карамелизираме останалата захар с маслото. Към нея прибавяме сока от компота и сока от лимоните. Разбъркваме добре и оставяме да поври. Добавяме натрошените ядки и разбъркваме внимателно.
Заливаме изпечените ябълкови парчета с топлия сироп и сервираме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...