Кулинарни рецепти » Пюре с малини и диня

 Пюре с малини и диня

Продукти:

• 200 г пресни малини
• 200 г диня
• 2 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. сладко от лимонови или портокалови кори
• 1 ч.л. лимонов сок
• 10 дребни бели целувки
• 3 с.л.настърган на едро бял шоколад
• 4 с.л. черешов сироп
• 1 стръкче мента

Начин на приготвяне:

Отделяме малко от плодовете за украса, а другите намачкваме с вилица, но така че да останат парченца. Прибавяме сока и сладкото, размесваме добре и изливаме в купа,за да приберем в хладилника и охладим добре.

Изливаме сметаната в купа, разбиваме я с миксер на бързи обороти и постепенно прибавяме киселото мляко. С помощта на лъжица объркваме плодовата и сметановата смес и полученото разпределяме в 4 купички, обляни с черешов сироп или сладък алкохол по избор.

Украсяваме със заделените плодове и листенцата от мента. Сервираме с целувките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало