Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 250 г захар
• 1 лимон
• 1 ванилия
• мармалад /сладко/
• 1 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне:
Обелените ябълки издълбаваме и ги пълним с мармалад от шипки, праскови или каисии. Заливаме ги с малко вода и лимонов сок.
Отделно приготвяме сироп от захарта и 100 мл. вода, пускаме в него ябълките и ги варим, докато омекнат.
Вадим плодовете, а в сиропа наливаме виното, ароматизираме с ванилията и повторно сгъстяваме.
Подреждаме ябълките в дълбока стъклена чиния и ги заливаме със сиропа. Поднасяме компота студен, гарниран с дребни сладки.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...