Кулинарни рецепти » Пълнен ябълков компот

 Пълнен ябълков компот

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 250 г захар
• 1 лимон
• 1 ванилия
• мармалад /сладко/
• 1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

Обелените ябълки издълбаваме и ги пълним с мармалад от шипки, праскови или каисии. Заливаме ги с малко вода и лимонов сок.

Отделно приготвяме сироп от захарта и 100 мл. вода, пускаме в него ябълките и ги варим, докато омекнат.

Вадим плодовете, а в сиропа наливаме виното, ароматизираме с ванилията и повторно сгъстяваме.

Подреждаме ябълките в дълбока стъклена чиния и ги заливаме със сиропа. Поднасяме компота студен, гарниран с дребни сладки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало