Кулинарни рецепти » Пълнен ябълков компот

 Пълнен ябълков компот

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 250 г захар
• 1 лимон
• 1 ванилия
• мармалад /сладко/
• 1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

Обелените ябълки издълбаваме и ги пълним с мармалад от шипки, праскови или каисии. Заливаме ги с малко вода и лимонов сок.

Отделно приготвяме сироп от захарта и 100 мл. вода, пускаме в него ябълките и ги варим, докато омекнат.

Вадим плодовете, а в сиропа наливаме виното, ароматизираме с ванилията и повторно сгъстяваме.

Подреждаме ябълките в дълбока стъклена чиния и ги заливаме със сиропа. Поднасяме компота студен, гарниран с дребни сладки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало