Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш със сладолед

 Пълнен пъпеш със сладолед

Продукти:

• 1 пъпеш
• 75 г пудра захар
• сокът от 1 лимон
• 2 с.л. коняк или ликьор
• 1 белтък

Начин на приготвяне:

Срязваме пъпеша на две и издълбаваме месестата му част. Смесваме я с пудрата захар, лимоновия сок и коняка и пасираме.

Оставяме сместа за 1-2 час в камерата на хладилника да се изстуди. Разбиваме белтъка на твърд сняг и го съединяваме внимателно с охладената пъпешовата смес.

Напълваме пъпеша и го оставяме в камерата на хладилника за 3-4 часа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало