Кулинарни рецепти » Плодове с крем

 Плодове с крем

Продукти:

• 1 банан
• 500 г дребни ягоди
• 2 портокала
• 50 г стафиди
• 500 мл прясно мляко
• 6 яйца
• 40 г брашно
• 15 г желатин
• 250 г захар
• 20 г какао
• 1 пакетче ванилена захар
• 50 г бадеми
• 50 г орехови ядки

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото със захарта и като бъркаме непрекъснато, прибавяме разбитите на гладка каша жъл-тъци с брашното, ванилената захар и малко вода. Варим сместа на слаб огън до сгъстяване. В горещата смес изсипваме предварително накиснатия желатин, като бъркаме, докато той се разтопи напълно. Кога-то кремът изстине, прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Разделяме сместа на две и в едната половина слагаме какаото и част от ситно счуканите ядки, разбърк-ваме. В другата част сипваме стафидите и дребните ягоди.

Обливаме със студена вода кръгла кексова форма и на дъното й нарязваме банана и парченца портокал, стафиди и ядки. Заливаме с двете смеси и оставяме в хладилника да се желира.

Преди сервирането топваме формата във вряла вода и я обръщаме в тортена чиния. По желание гарни-раме десерта със сметана или течен шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало