Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 750 мл вода
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. захар
• 3 дюли
• 1 ч.ч. вода
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Млякото, водата, ориза и захарта, слагаме да врят. Бъркаме, докато сместа започне да ври, за да не загори ориза.
Нарязваме дюлите на кубчета около 1 см. Заливаме ги с 1 ч.ч. вода и варим, докато омекнат.
След като се сгъсти ориза, прибавяме сварените и отцедени дюли. Варим до необходимата гъстота. Накрая ароматизираме с ванилията.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...