Кулинарни рецепти » Панирана диня

 Панирана диня

Продукти:

• 1 диня
• 11 с.л. брашно
• 7 с.л. царевично нишесте
• 2 яйца
• олио за пържене
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Махаме кората на динята, почистваме я от семките и нарязваме месото й на ромбове. Получените парчета овалваме в брашно.

Разбиваме яйцата и ги размесваме с царевичното нишесте и малко вода до получаването на гъсто палачинково тесто. Топваме динените парчета в тестото и ги пускаме в сгорещеното в дълбок тиган олио.

Пържим ги от двете страни, докато панировката хване златиста коричка. Нареждаме панираните парчета върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, и ги поръсваме с пудра захар.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало