Продукти: (за 4 порции)
• 2 портокала
• 2 ябълки
• 200 г грозде
• 2 броя киви
• 1/2 ч. ч. сметана
• 100 г ягоди
• 4 с. л. бяло полусухо вино
• 2 с. л. пудра захар
• 2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме ябълките, напръскваме ги с лимоновия сок и ги поставяме в средата на чашата за сервиране. Около тях нареждаме гроздето и нарязаните портокал и киви, поръсваме с пудрата захар.
Напръскваме с виното, гарнираме със сметана и украсяваме с ягоди. Плодовата салата трябва да престои в хладилника 1-2 часа преди сервиране.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...