Кулинарни рецепти » Фруктова салата с крем

 Фруктова салата с крем

Продукти: (за 5-6 порции)

• 4 с.л. нишесте на прах
• 500 мл прясно мляко
• 50 г захар
• 1 пандишпанен блат, нарязан на кубчета
• 2 с.л. шери /вермут/
• 4 с.л. мармалад
• 200 г компот
• 250 мл сметана

Начин на приготвяне:

В купа размиваме нишестето с малко мляко. Останалото мляко затопляме със захарта в тенджерка с дебело дъно на умерен котлон. Щом почне да се надига, изсипваме нишестето и бъркаме в една посока, докато кремът се сгъсти. Сваляме го от огъня и с бъркане го охлаждаме.

Подреждаме пандишпановите кубчета в десертна чиния. Напръскваме ги с алкохола и ги намазваме с плодовия мармалад. Отгоре нареждаме напоените плодове и заливаме с изстиналия крем. Оставяме десерта да се изстуди в хладилника.

Пълним шприц със сметаната, украсяваме отгоре десерта и го гарнираме с ядки или цветна захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало