Кулинарни рецепти » Фруктова салата с крем

 Фруктова салата с крем

Продукти: (за 5-6 порции)

• 4 с.л. нишесте на прах
• 500 мл прясно мляко
• 50 г захар
• 1 пандишпанен блат, нарязан на кубчета
• 2 с.л. шери /вермут/
• 4 с.л. мармалад
• 200 г компот
• 250 мл сметана

Начин на приготвяне:

В купа размиваме нишестето с малко мляко. Останалото мляко затопляме със захарта в тенджерка с дебело дъно на умерен котлон. Щом почне да се надига, изсипваме нишестето и бъркаме в една посока, докато кремът се сгъсти. Сваляме го от огъня и с бъркане го охлаждаме.

Подреждаме пандишпановите кубчета в десертна чиния. Напръскваме ги с алкохола и ги намазваме с плодовия мармалад. Отгоре нареждаме напоените плодове и заливаме с изстиналия крем. Оставяме десерта да се изстуди в хладилника.

Пълним шприц със сметаната, украсяваме отгоре десерта и го гарнираме с ядки или цветна захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало