Кулинарни рецепти » Фруктова салата с крем

 Фруктова салата с крем

Продукти: (за 5-6 порции)

• 4 с.л. нишесте на прах
• 500 мл прясно мляко
• 50 г захар
• 1 пандишпанен блат, нарязан на кубчета
• 2 с.л. шери /вермут/
• 4 с.л. мармалад
• 200 г компот
• 250 мл сметана

Начин на приготвяне:

В купа размиваме нишестето с малко мляко. Останалото мляко затопляме със захарта в тенджерка с дебело дъно на умерен котлон. Щом почне да се надига, изсипваме нишестето и бъркаме в една посока, докато кремът се сгъсти. Сваляме го от огъня и с бъркане го охлаждаме.

Подреждаме пандишпановите кубчета в десертна чиния. Напръскваме ги с алкохола и ги намазваме с плодовия мармалад. Отгоре нареждаме напоените плодове и заливаме с изстиналия крем. Оставяме десерта да се изстуди в хладилника.

Пълним шприц със сметаната, украсяваме отгоре десерта и го гарнираме с ядки или цветна захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало