Продукти:
• 1 кг тиква
• 1 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 1/2 с. л. канела
• захар на вкус
• 2 ванилии
• кора от лимон
• мармалад по избор
Начин на приготвяне:
Обелваме, нарязваме на парчета и сваряваме (на пара) тиквата. Пасираме я и към гладкото пюре прибавяме захар, орехи, канела и ванилия.
Половината от сместа изсипваме в леко намаслена тавичка, отгоре разстиламе някакъв мармалад – от ябълки, шипки, сливи – по желание.
Покриваме с останалата част от тиквеното пюре. Поръсваме със счукани орехи, украсяваме с плод от сладко и оставяме в хладилника за 5-6 часа. Поднасяме сладкиша, нарязан на правоъгълници.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...