Продукти:
• 1 кг тиква
• 1 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 1/2 с. л. канела
• захар на вкус
• 2 ванилии
• кора от лимон
• мармалад по избор
Начин на приготвяне:
Обелваме, нарязваме на парчета и сваряваме (на пара) тиквата. Пасираме я и към гладкото пюре прибавяме захар, орехи, канела и ванилия.
Половината от сместа изсипваме в леко намаслена тавичка, отгоре разстиламе някакъв мармалад – от ябълки, шипки, сливи – по желание.
Покриваме с останалата част от тиквеното пюре. Поръсваме със счукани орехи, украсяваме с плод от сладко и оставяме в хладилника за 5-6 часа. Поднасяме сладкиша, нарязан на правоъгълници.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...