Продукти:
• 4 ябълки
• 50 г краве масло
• 3-4 с. л. кафява захар
• сока от 1 портокал
• 150 мл бяло десертно вино
• 50 г микс от сушени плодове (стафиди, смокини, фурми)
• 50 г орехови ядки
• 2-3 щипки индийско орехче
• масло за намасляване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в тенджера, добавяме захарта и я карамелизираме. Заливаме с изцедения портока-лов сок и виното, разбъркваме и оставяме да кипне.
Прибавяме нарязаните на дребно сушени плодове и ги задушаваме на тих огън около 10 минути. Маха-ме тенджерката от огъня и прибавяме натрошените орехови ядки, разбъркваме и овкусяваме с индийско-то орехче.
Почистваме и издълбаваме ябълките, пълним ги с приготвената смес и подреждаме в намаслена тавичка. Ако ни остане от сместа за пълнене, сипваме я около подредените ябълки. Печем 15-20 минути при 180°С.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...