Продукти:
• 7-8 ябълки
• 100 г пудра захар
• 2-3 щипки канела
• 100 г хляб
• 50 г краве масло
• 100 мл сироп от малини
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, разрязваме ги на две и отстраняваме семената. Слагаме ги в тиган с разтопено масло, поръсваме със захар и канела и задушаваме на умерен огън, като ги обръщаме от двете страни.
Нарязваме на тънко филии бял хляб и постиламе с тях дъното на намазана с мазнина тавичка. Нареждаме хляб и по стените на съда. Изсипваме сварените ябълки. Покриваме с намаслена хартия и печем в умерена фурна около 30 минути.
Когато хлябът се изпече, прехвърляме в съда за сервиране и заливаме със сироп от малини.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...