Кулинарни рецепти » Тиква с мед и орехи

 Тиква с мед и орехи

Продукти:

• 800 г обелена и почистена от семената тиква
• 1 ч.ч. мед
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.л. канела

Начин на приготвяне:

В отворена тенжера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода и слагаме металната решетка.

Нареждаме отгоре нарязаната на парчета тиква, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.

Изваждаме сварената тиква, прибавяме към нея меда и смлените орехи. Ароматизираме с канелата и разбъркваме много добре. Поднасяме тиквата студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало