Кулинарни рецепти » Панирани ябълки

 Панирани ябълки

Продукти за 4 порции:

• 4 големи ябълки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. захар
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 ванилии
• 1 к.ч. брашно
• пудра захар за поръсване
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, нарязваме ги на кръгчета, дебели около един пръст, и ги почистваме от семенната част.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото, разтопеното масло, ванилията и брашно, колкото да получим тесто, малко по-гъсто от палачинковото. Потапяме ябълките в приготвената смес и ги пържим в сгорещената мазнина.

Поднасяме ги поръсени с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало