Кулинарни рецепти » Малинови ябълки

 Малинови ябълки

Продукти:

• 10 средно големи ябълки
• 3 с.л. захар
• сладко от малини

За крема:

• 2 жълтъка
• 80 г захар
• 2 с.л. брашно
• 500 мл мляко

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и поставяме в тава, намазана с мазнина. Посипваме със захар и печем десетина минути. Изваждаме от фурната и изстудяваме. Пълним ябълките със сладко и ги подреждаме в съда за сервиране.

Приготвяме крем от млякото, разбитите със захар жълтъци, добавяме брашното и варим крема десетина минути. Заливаме с него ябълките и украсяваме всяка от тях с плод от малини или с няколко капки малиново сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало