Продукти:
• 4 големи ябълки
• 80 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките, почистваме ги от семената и издълбаваме част от сърцевината им. Поръсваме плодовете леко със захар, наливаме малко вода и печем, докато полуомекнат.
Разделяме белтъците от жълтъците, сваряваме захарта с 1 ч.ч. вода, отстраняваме от огъня, леко охлаждаме и прибавяме жълтъците.
Напълваме ябълките с приготвената смес и продължаваме да ги печем, докато плънката се повтвърди. Разстиламе върху ябълките, разбитите на твърд сняг белтъци, поръсваме с пудра захар и запичаме в слаба фурна, докато белтъците се зачервят.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...