Продукти:
• 4 големи ябълки
• 80 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките, почистваме ги от семената и издълбаваме част от сърцевината им. Поръсваме плодовете леко със захар, наливаме малко вода и печем, докато полуомекнат.
Разделяме белтъците от жълтъците, сваряваме захарта с 1 ч.ч. вода, отстраняваме от огъня, леко охлаждаме и прибавяме жълтъците.
Напълваме ябълките с приготвената смес и продължаваме да ги печем, докато плънката се повтвърди. Разстиламе върху ябълките, разбитите на твърд сняг белтъци, поръсваме с пудра захар и запичаме в слаба фурна, докато белтъците се зачервят.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...