Кулинарни рецепти » Плодов къп

 Плодов къп

Продукти: (за 4 порции)

• 2 големи грейпфрута
• 4 малки портокали
• 1-2 с.л. пудра захар
• отцедени вишни от компот

Начин на приготвяне:

Разрязваме грейпфрутите напречно на две равни части. Внимателно отделяме сърцевината и я нарязваме на кубчета.

Обелваме портокалите и също ги нарязваме на кубчета. Смесваме ги с грейпфрута, поръсваме с пудра захар и разбъркваме.

Пълим корите от грейпфрутите с плодовата смес и украсяваме отгоре с отцедени вишнички от компот.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало