Продукти за 4 порции:
• 16 съцветия от бяла акация /жълтата е отровна/
• 2-3 яйца
• 3 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме добре акациевите съцветия и ги потапяме последователно в брашно, в разбитото яйце и пак в брашно.
Пържим в сгорещената мазнина до златисто. По желание поръсваме панираната акация със сироп от ягоди или малини.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...