Кулинарни рецепти » Круши с ром

 Круши с ром

Продукти:

• 1 кг по-едри круши
• 150 г захар
• 1 к.ч. ром
• 4-5 зрънца карамфил

Начин на приготвяне:

Измиваме крушите, нарязваме ги на резенчета и ги почистваме от семената. Нареждаме ги в тавичка и ги поръсваме със захарта и карамфила.

Наливаме 1 к.ч. студена вода, слагаме тавичката в умерена фурна и печем, докато крушите омекнат. След това ги разпределяме в чинийки за сервиране, заливаме ги с отделения при печенето сироп и ги поръсваме с рома.

Поднасяме крушите студени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало