Кулинарни рецепти » Ряпа Червената шапчица

 Ряпа Червената шапчица
(Финландия)

Продукти: (за 4 порции)

4 средно големи бели сладки репи
1 ч. ч. червени боровинки
200 г захар

Начин на приготвяне:

Обелваме репите, измиваме ги и ги издълбаваме. Пълним ги с боровинките. Поръсваме ги със захар.

Обвиваме репите с фолио или, ако имаме време, с тесто за ръжен хляб. Печем ги 1 час във фурна на 220 градуса. Сервираме ги топли, но малко "отпочинали" след печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало