Кулинарни рецепти » Ряпа Червената шапчица

 Ряпа Червената шапчица
(Финландия)

Продукти: (за 4 порции)

4 средно големи бели сладки репи
1 ч. ч. червени боровинки
200 г захар

Начин на приготвяне:

Обелваме репите, измиваме ги и ги издълбаваме. Пълним ги с боровинките. Поръсваме ги със захар.

Обвиваме репите с фолио или, ако имаме време, с тесто за ръжен хляб. Печем ги 1 час във фурна на 220 градуса. Сервираме ги топли, но малко "отпочинали" след печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало