Кулинарни рецепти » Ябълки с пържен хляб и малинов сироп

 Ябълки с пържен хляб и малинов сироп

Продукти:

• 16 тънки филии бял хляб
• 50 г краве масло
• 8 средно големи зрели ябълки
• 100 г пудра захар
• канела
• 300 мл сироп от малини

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме от семенната част и ги разрязваме на половинки. Нареждаме в тавичка, намазана с масло, посипваме със захарта и поставяме във всяко парче малко масло. Запичаме до зачервяване.

Изпържваме филиите в масло.

Нареждаме ябълките в средата на съд за сервиране, а филиите - отстрани. Заливаме всичко с малиновия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало