Продукти:
• 6-7 ябълки
• 70 г краве масло
• 100 мл вино
• ром или коняк
• 5 яйца
• 4 с.л. пудра захар
• 100 г смлени бадеми или лешници
• 1-2 с.л. галета
• желе или сладко за пълнеж
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, внимателно ги издълбаваме и изчистваме от семките и във всяка слагаме желе или сладко. Редим ги в намаслена тавичка, наливаме алкохола, отгоре разпределяме останалото масло и ги задушаваме в слаба фурна.
В купа разбиваме на пяна жълтъците със захарта, прибавяме смлените ядки, разбитите на твърд сняг белтъци и галетата. Изсипваме тази смес върху ябълките, засилваме фурната до умерена топлина и печем до поруменяване на заливката.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...