Кулинарни рецепти » Карамелизирани плодове

 Карамелизирани плодове

Продукти:

• 150 г захар
• 100 г нишесте
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. ром
• 300 г пресни плодове /кайсии, вишни, ягоди, малини, смокини/
• 5-6 с.л. захар за карамелизиране

Начин на приготвяне:

Карамелизираме захарта, прибавяме 3-4 с.л. топла вода и бъркаме, докато се разтвори карамелът. Поръсваме измитите плодове с рома, заливаме ги с карамелизирания сироп и ги оставяме да престоят 10-15 мин, след което ги отцеждаме.

Размиваме нишестето в отцедения карамелизиран сок. Разтваряме захарта в млякото и кипваме сместа. Прибавяме нишестето и варим при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.

В чашите за сервиране изсипваме последователно крем и плодове, като завършваме с пласт от крема. Оставяме десерта на хладно, за да стегне. При поднасянето можем да залеем със сироп от ягоди или малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало