Продукти:
• 150 г захар
• 100 г нишесте
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. ром
• 300 г пресни плодове /кайсии, вишни, ягоди, малини, смокини/
• 5-6 с.л. захар за карамелизиране
Начин на приготвяне:
Карамелизираме захарта, прибавяме 3-4 с.л. топла вода и бъркаме, докато се разтвори карамелът. Поръсваме измитите плодове с рома, заливаме ги с карамелизирания сироп и ги оставяме да престоят 10-15 мин, след което ги отцеждаме.
Размиваме нишестето в отцедения карамелизиран сок. Разтваряме захарта в млякото и кипваме сместа. Прибавяме нишестето и варим при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.
В чашите за сервиране изсипваме последователно крем и плодове, като завършваме с пласт от крема. Оставяме десерта на хладно, за да стегне. При поднасянето можем да залеем със сироп от ягоди или малини.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...