Продукти:
• 600 г ябълки
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 40 г краве масло
• кора от лимон
За сиропа:
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. захар и 1 ч.л. коняк
Начин на приготвяне:
Разбъркваме жълтъците, маслото, захарта, галетата и обелените и настъргани ябълки. Прибавяме разбитите на сняг белтъци. Оформяме топки, които печем 10 минути в умерена фурна.
Смесваме продуктите за сиропа, кипваме сместа на огъня и заливаме изстиналите ябълки с горещия сироп.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...