Кулинарни рецепти » Пияни ябълкови топки

 Пияни ябълкови топки

Продукти:

• 600 г ябълки
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 40 г краве масло
• кора от лимон

За сиропа:

• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. захар и 1 ч.л. коняк

Начин на приготвяне:

Разбъркваме жълтъците, маслото, захарта, галетата и обелените и настъргани ябълки. Прибавяме разбитите на сняг белтъци. Оформяме топки, които печем 10 минути в умерена фурна.

Смесваме продуктите за сиропа, кипваме сместа на огъня и заливаме изстиналите ябълки с горещия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало