Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. кристална захар
• 4 равни с.л. грис
• 500 г малини
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 к.ч. нарязани бадемови ядки
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото заедно с кристалната захар и една щипка сол. Сипваме бавно гриса в млякото, като непрекъснато бъркаме. Щом грисът започне да се сгъстява, отстраняваме съда от огъня и продължаваме да бъркаме /с тел или миксер/, докато сместа изстине напълно.
Избираме добре узрели малини, изчистваме ги, слагаме ги в стъклена купа и ги поръсваме с пудрата захар. Заливаме малините с охладената грисова пяна и отгоре украсяваме с леко запечени и нарязани бадемови ядки.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...