Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. кристална захар
• 4 равни с.л. грис
• 500 г малини
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 к.ч. нарязани бадемови ядки
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото заедно с кристалната захар и една щипка сол. Сипваме бавно гриса в млякото, като непрекъснато бъркаме. Щом грисът започне да се сгъстява, отстраняваме съда от огъня и продължаваме да бъркаме /с тел или миксер/, докато сместа изстине напълно.
Избираме добре узрели малини, изчистваме ги, слагаме ги в стъклена купа и ги поръсваме с пудрата захар. Заливаме малините с охладената грисова пяна и отгоре украсяваме с леко запечени и нарязани бадемови ядки.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...