Продукти:
• 8 половинки круши от компот
• 250 г извара
• 1 с. л. захар
• 1 яйце
• 125 г сметана
• 2 с. л. нарязани печени бадеми
• 2 с. л. конфитюр от червени боровинки
• 1 с. л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Изварата, захарта, сметаната, жълтъка, бадемите и конфитюра разбиваме много добре. Прибавяме и разбития на твърд сняг белтък.
По малко от получения крем разстиламе на дъното на всяка чиния (за да лежат по-добре крушите). Отце-дените от сока половинки круши слагаме върху крема с разрязаната страна нагоре и върху тях шприцо-ваме останалия крем. Отгоре поръсваме с настърганата лимонова кора.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...