Кулинарни рецепти » Туфахии

 Туфахии

Продукти:

• 700 г ябълки
• 500 г захар
• 1 ванилия
• 500 мл вода
• сокът от половин лимон

За плънката:

• 150 г захар
• 100 г смлени орехи
• 50 г смлени бадеми
• настърганата кора от 1 лимон
• 5 банана
• 50 г череши от компот и сладко

Начин на приготвяне:

Избираме такъв сорт ябълки, които не се разпадат при варене. Обелваме ги и внимателно ги издълбаваме.

Пущаме ги в кипящата вода, към която сме прибавили захарта, ванилията и лимоновия сок. Варим ги 10 мин, като внимаваме да не се разпаднат. Отцеждаме ги и ги нареждаме в тавичка.

Продължаваме да варим сиропа, докато се сгъсти. Разбъркваме плънка захарта, орехите, бадемите, лимоновата кора и ванилията. Разпределяме я по ябълките. Заливаме ги със сиропа и украсяваме с пюре от банани и с по 1 черешка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало